Gör sommarens bästa prognos – vinn en natt på Skytteholm Ekerö

Vinn övernattning för två med trerätters middag och tillgång till spa/relax
(värde ca 3 000 kr).

Tävling och tävlingsregler hittar du längre ner på sidan.

Vinn
exklusivt hotellpaket för två personer

Hur blir semestervädret?

Äntligen har sommaren kommit och nu närmar sig en välförtjänt semester för många av oss. En av de viktiga frågorna inför denna är så klart – Hur blir vädret?

Vad som är den perfekta sommardagen beror så klart på vad man vill göra, men de flesta verkar ändå föredra sol och värme. Om vi tittar i SMHI:s statistik är tipset för att hitta sol, om man inte åker utomlands, att hålla sig nära kusterna och områdena kring de stora sjöarna. Anledningen är att sjöbris oftast håller molnen borta närmast kusterna. När det kommer till värme är det lite knepigare, men tittar vi i statistiken så har första halvan av juli varit rekordtät.

Även om de flesta av oss helst slipper rejäl torka så är det väldigt få som gillar en regnig semester. Samtidigt påbörjar många av oss sin semester i juli, vilket statistiskt sett är både den varmaste, men också den nederbördsrikaste månaden. Varm luft kan nämligen innehålla mer vattenånga än kall, och därför kan det under denna månad förekomma kraftigare skurar.

Hur sommaren 2021 kommer att beskrivas i historieböckerna är fortfarande oviss. Nu har du chansen att bevisa dina färdigheter att prognostisera sommarvädret. Du behöver bara lämna din prognos över antal soltimmar, högsta temperatur och millimeter nederbörd i Stockholm under juli.

Tävla

Vi behöver ditt tävlingsbidrag senast den 30 juni 2021, kl 23.59.

Tips!
Vill du snabbt få lite information om sommarväder besök till exempel www.smhi.se


Tävlingsregler

Du fyller i formuläret med namn, mobilnummer och email samt anger antal soltimmar, högsta uppmätta temperatur, samt millimeter nederbörd. Du kan ange antalet soltimmar och högsta temperatur med en decimal och millimiteter nederbörd i heltal. Ditt bidrag skall vara registreras senast den 30 juni 2021.

De tävlingssvar som kommer närmast det av SMHI uppmätta och redovisade värdet för soltimmar, högsta temperatur samt millimeter nederbörd under juli månad (station Stockholm) tilldelas 10 poäng, det näst närmaste 9 poäng och så vidare i fallande skala. Det tävlingsbidrag med högst totalpoäng vinner. Om flera tävlingsbidrag har samma poäng vinner det bidrag som först registrerats. Om en person lämnar flera tävlingsbidrag gäller det först inlämnade. Källa som används som underlag är SMHI:s månadsstatistik, station Stockholm, vilka publiceras på SMHI:S webbplats under rubrik ”Års- och månadsstatistik”. Vinst för bästa tävlingsbidrag är ett presentkort innehållandes trerätters middag, boende i dubbelrum och frukostbuffé och tillgång till bastu och relax för två personer på Skytteholm, Ekerö.

Tävlingen anordnas av Mindbanque AB och tävlingens resultat kan inte överklagas. Mindbanque tar inget ansvar för tävlingsbidrag som inte registretats korrekt på grund av kommunikationsfel eller andra orsaker. Eventuell vinstskatt betalas till fullo av vinnaren av pris.

© 2021 Mindbanque AB