Vinn en övernattning för två inklusive 3-rättersmiddag och tillgång till spa/relax på Skytteholms Herrgård!

Tävling och tävlingsregler hittar du längre ner på sidan.

Var med i Mindbanques sommarquiz – vinn övernattning på Skytteholms Herrgård!

Äntligen har sommaren kommit och nu närmar sig en välförtjänt semester för många av oss. En av de viktiga frågorna inför denna är så klart, hur blir vädret?

Vad som är en den perfekta sommardagen beror så klart på vad man vil göra, men de flesta verkar ändå föredra sol och värme. Om vi tittar till i SMHI:s statistik är tipset för att hitta sol, om inte åka utomlands, att hålla sig nära kusterna och områdena kring de stora sjöarna. Anledningen är att sjöbris oftast håller molnen borta närmast kusterna. När det kommer till värme är det lite knepigare, men tittar vi i statistiken så har första halvan av juli varit rekordtätt.

Även om de flesta av oss undviker rejäl torka så är det väldigt få som gillar en regnig semester. Samtidigt påbörjar många av oss sin semester i juli, vilket statistiskt sätt är både den varmaste, men också den nederbördsrikaste månaden. Varm luft kan nämligen innehålla mer vattenånga än kall, och därför kan det under denna månad förekomma kraftigare skurar.

Frågan hur sommaren 2021 kommer beskrivas i historieböckerna är fortfarande ovisst. Nu har du chansen att bevisa dina färdigheter att prognostisera sommarvädret. Du behöver bara lämna din prognos över antal soltimmar, högsta temperatur och millimeternederbörd i Stockholm under juli.

Tävla

Vi behöver ditt tävlingsbidrag senast den 30 juni 2021, kl 23.59.

Tips!
Vill du snabbt få lite information om historiska observationer besök till exempel https://www.hurvarvadret.se/


Tävlingsregler

Du fyller i formuläret med namn, mobilnummer och email samt anger antal soltimmar, högsta uppmätta temperatur, samt millimeter nederbörd. Du kan ange antalet soltimmar och högsta temperatur med en decimal och millimiteter nederbörd i heltal. Ditt bidrag skall vara registreras senast den 30 juni 2021.

De tävlingssvar som kommer närmast det av SMHI uppmätta och redovisade värdet för soltimmar, högsta temperatur samt millimeter nederbörd under juli månad (station Stockholm) tilldelas 10 poäng, det näst närmaste 9 poäng och så vidare i fallande skala. Det tävlingsbidrag med högst totalpoäng vinner. Om flera tävlingsbidrag har samma poäng vinner det bidrag som först registrerats. Om en person lämnar flera tävlingsbidrag gäller det först inlämnade. Källa som används som underlag är SMHI:s månadsstatistik, station Stockholm, vilka publiceras på SMHI:S webbplats under rubrik ”Års- och månadsstatistik”. Vinst för bästa tävlingsbidrag är ett presentkort innehållandes 3-rätters middag, boende i dubbelrum och frukostbuffé och tillgång till bastu och relax för två personer.

Tävlingen anordnas av Mindbanque AB och tävlingens resultat kan inte överklagas. Eventuell vinstskatt betalas till fullo av vinnaren av pris.

© 2021 Mindbanque AB